Dit is Crossfit!

CrossFit is een manier van trainen waarbij gewichtheffen, atletiek en gymnastiek worden gecombineerd. Functionele bewegingen worden zo gevarieerd mogelijk uitgevoerd, met hoge intensiteit. Het doel? Verbeteren van je algemene fitheid en je voorbereiden op iedere fysieke uitdaging waar je in het dagelijks leven tegenaan kunt lopen.

Kracht

Power

Snelheid

Uithoudingsvermogen

Stamina

Balans

Coördinatie

Behendigheid

Nauwkeurigheid

Flexibiliteit

Deze onderdelen samen vormen je algemene fitheid. Alle kenmerken komen aan de beurt tijdens CrossFit trainingen. Geen les is daarom hetzelfde. Het is altijd een verrassing wat je voorgeschoteld krijgt! Kracht en uithoudingsvermogen spelen in iedere training een rol. Daarnaast passeren ook de andere genoemde kenmerken regelmatig de revue. Zo wordt iedere spiergroep maximaal getraind en benut. 

Opbouw van een CrossFit training

Warming up

Spieren opwarmen, hartslag verhogen

Technisch gedeelte

Oefeningen en bewegingen aanleren

WOD

Workout Of the Day

Cooling down

Stretching & Mobiliteit

Door de constante variatie in het programma staat er iedere dag iets anders op het menu. Oefeningen, herhalingen, gewichten en duur variëren van dag tot dag. Niet alleen verbeter je je algemene fitheid maar je verveelt je ook geen seconde door de afwisseling. Je werkt in groepsverband aan het verbeteren van je fysieke en mentale conditie.

Er wordt gewerkt met bewegingen waar de mens voor gemaakt is, denk hierbij aan rennen, springen, duwen, gooien, klimmen, trekken en tillen. Je traint met je eigen lichaamsgewicht, bij ons vind je geen rijen met crosstrainers, loopbanden of andere fitnessapparaten. Wel bij ons: kettlebells, medicine balls, halterstangen, springtouwen, klimtouwen, ringen, optrekstangen en genoeg ruimte om te rennen, sprinten en springen.

Bij ons staat één ding centraal: maximale resultaten behalen in minimale tijd. Wij geloven niet in rustig aan trainen. Met onze intensieve workouts van meestal 5 tot 20 minuten dagen we je uit om het uiterste uit jezelf te halen en de beste versie van jezelf te worden.

Iedereen ervaart hoge intensiteit op zijn eigen manier, en daarom passen onze ervaren coaches de workouts aan op het niveau van iedere deelnemer. Of je nu een ervaren atleet bent of net begint aan je fitnessreis, onze trainingen zijn toegankelijk voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus.

Bij ons is er geen ruimte voor excuses. Of je nu jong of oud bent, dik of dun, een marinier of huismoeder, geblesseerd of niet – bij ons werkt iedereen aan hetzelfde doel: fitter, beter en sterker worden. Onze community van gelijkgestemde individuen motiveert en inspireert elkaar om grenzen te verleggen en persoonlijke doelen te overtreffen.

We bieden meer dan alleen een workout; we bieden een levensstijl. Onze gepassioneerde coaches en hechte community zorgen ervoor dat je gemotiveerd blijft en de uitdagingen met vertrouwen tegemoet treedt. Samen gaan we op weg naar een gezonder, energieker en gelukkiger leven.

Dus waar wacht je nog op? Sluit je vandaag nog aan bij onze community en ontdek wat jij allemaal kunt bereiken met onze intensieve en effectieve workouts. We beloven je dat je je sterker, zelfverzekerder en fitter zult voelen dan ooit tevoren.

Crossfit history

CrossFit is bedacht door voormalige gymnasten. De eerste specifiek op CrossFit toegelegde sportschool is in 1996 geopend. Het aantal sportscholen, Boxes, groeide van 18 in 2005 tot meer dan 1.500 in 2010, met in 2014 de opening van de 10.000e box in Londen.

Met name in de VS wordt Crossfit veel beoefend. Sinds 2007 worden elke jaar de CrossFit Games georganiseerd. Voormalig NFL-speler John Welbourn heeft een speciaal CrossFit Football programma ontwikkeld. Andere experts op het gebied van Crossfit zijn Dr. Nicholas Romanov, (pose running methode) en Dr. Barry Sears, bedenker van het zonedieet. CrossFit heeft speciale certificering seminars voor gymnastiek, gewichtheffen, powerlifting, strongman, hardlopen en uithoudingsvermogen. Ook zijn er seminars voor CrossFit Kids en CrossFit Football.

Crossfit Roermond Hanze 26-28
6049 GV Herten

Aanmelden